Index Vakbarát Hírportál

Vágási Feri beszáll a politikába, a Szomszédokkal kampányol Újbudán a Fidesz

2014. szeptember 17., szerda 17:42

Gazdagréten a Szomszédok szereplőivel ünnepli a XI. kerületi fideszes önkormányzat a lakótelep 30 éves évfordulóját szombaton. A rendezvényen felavatják a Szomszédok padját, és az esemény házigazdája nem más lesz, mint a Vágási Ferit alakító Nemcsák Károly. Nemcsák pár hónapja még tiltakozott az ellen, hogy összehozzák a politikával.

A Szomszédokban sosem volt tabu a politika, Taki bácsi, Kutya úr, Sümeghy, de még Szikszai Etus művésznő is mindig megmondta őszintén a véleményét a parlamenti viták színvonaláról, a gyógyszerár- vagy a benzináremelésről. A Szomszédok azonban igyekezett egyensúlyozni a politikai oldalak között, a pártok neve például elvétve hangzott el.

2014 szeptemberében azonban megváltozott a helyzet, és a Szomszédok egy most küldött meghívó szerint besegítenek Hoffmann Tamás újbudai fideszes polgármester kampányába. Az önkormányzat ugyanis  "Időutazás Magyarország leghíresebb lakótelepén" címmel tart rendezvényt szombat délután, és 

erre odacsődítik az egykori teleregény szereplőit, ráadásul felavatják a Szomszédok padját is.

A Hoffmann Tamás fővédnöksége alatt álló rendezvényen nem más lesz a házigazda, mint a Vágási Ferit alakító Nemcsák Károly. Ez azért is érdekes, mert néhány hónappal ezelőtt éppen Nemcsák tiltakozott az ellen, hogy összefüggésbe hozzák Vágási Ferit vagy őt a politikával. Nemcsák sajtósa ugyanis márciusban a Szomszédok Forever Facebook-csoportnak üzenetet küldött, melyben azt kérte, hogy mellőzzék a politikai feliratokat.

Se a hazai választási kampánynak, se a nemzetközi kríziseknek nem kíván ily módon Nemcsák Károly, még Vágási Feri szerepképként sem részese lenni.

- írta Nemcsák sajtósa még márciusban. 

A XI. kerületi vezetés hivatalosan azt ünnepli az önkormányzati választási kampány kellős közepén, hogy harminc évvel ezelőtt, 1984 márciusában foglalták el az első lakók ingatlanjaikat a híres gazdagréti lakótelepen.

Hoffmann Tamás 2010 óta irányítja a kerületet, baloldali kihívója elődje, a 2002-2010 között regnáló Molnár Gyula. Újbudán nagy csata várható, a főváros egyik legnagyobb kerületén múlhat az is, hogy lakosságszámot tekintve meglesz-e a jobboldalnak a többsége az új közgyűlésben. 

Rovatok