Index Vakbarát Hírportál

Kényszergyógykezelésre ítélhetik a rendőrökre lövöldöző férfit

2014. szeptember 18., csütörtök 10:01

Kóros elmeállapota miatt felmentését, ugyanakkor kényszergyógykezelését indítványozza a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség annak a 36 éves söptei férfinak, aki tavaly június 28-án benzint locsolt szét a szombathelyi Markusovszky kórház udvarán, majd gázpisztollyal a rendőrök felé lőtt. 

Székely Tamás Vas megyei főügyészhelyettes az MTI-nek azt mondta, az ideiglenes pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és különösen nagy vagyoni hátrányt okozva elkövetett közveszélyokozás kísérletével vádolták.

Ahogy azt az Index is megírta, a férfi a kórház főbejáratánál benzint locsolt szét, és meggyújtotta, majd amikor kiérkeztek a rendőrök, egyikükre egy gázriasztópisztollyal rálőtt. A szolgálatparancsnok célzott lövésekkel "válaszolt", egy golyó a dühöngő férfi vállát, egy a combját találta el. A rendőrök végül földre vitték és megbilincselték a vádlottat, aki a dulakodás közben újra elsütötte fegyverét.

Az ámokfutó férfi nem a kórház betege volt, hanem egy hozzátartozójáért ment, hogy hazavigye. Miután azonban a rendőrök rálőttek, a kórház sürgősségi osztályára került.

Rovatok