Index Vakbarát Hírportál

Nem küldték börtönbe a deszki szatírt

2014. szeptember 18., csütörtök 14:20

Szexuális erőszak és szeméremsértés miatt két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a deszki szatírt, C. Z-t a Szegedi Járásbíróság, közölte csütörtökön a városi törvényszék. A férfit auguszus végén fogták el a rendőrök, és gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A nem jogerős ítélet része az is, hogy a próbaidő idejére pártfogó felügyelet alá helyezik.

A járásbíróság azt állapította meg, hogy a férfi június elején a Maros töltésén, Deszk magasságában egy arra futó nőnek mutogatta magát, és önkielégítést végzett előtte. Ezután a felül meztelen vádlott biciklire ült, követte a nőt, megfogta, átkarolta, erőszakoskodott vele, és ahogy az áldozat szabadulni próbált, legurultak a töltésen, de a férfi még ekkor sem eresztette, fogdosta a nadrágján keresztül. Végül a nőnek sikerült elmenekülnie, és épp arra járt kocsival a gátőr a feleségével, ők vitték el a helyszínről.

Volt egy másik eset is, amit a bíróság bizonyítottnak talált. Július 20-án este egy másik futó nőt kezdett C. Z. biciklivel követni a 43-as számú főút Deszk és Klárafalva közötti szakaszán. Elébe vágott, megállt az út mellett, levetkőzött, és itt is önkielégítést végzett a nő előtt.

Az ítélettel C. Z és az ügyvédje megelégedett volna, de az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbezett.

Rovatok