Index Vakbarát Hírportál

Galambok és csontkukacok vettek birtokba egy hódmezővásárhelyi társasházat

2014. szeptember 24., szerda 09:30

Áldatlan állapotok vannak egy hódmezővásárhelyi házban, ahol galambok vettek birtokba egy 9. emeleti lakást, írja a Délmagyar.

A lap szerint a lakás tulajdonosa korábban a ház közös képviselője volt, de 2011-ben elköltözött és a lakást kiürítette, viszont nem adta el. Egy évvel rá balesetet szenvedett, lebénult és szociális otthonba került. Majd feltehetően egyik családtagja a lakásban járva nyitva felejtette az erkélyajtót tavaly ősz elején, a galambok pedig behúzódtak a hideg elől lakásba.

A Kaszap utcai házban élő Imre és felesége közvetlenül a lakás felett lakik a tizediken, szerinte a galambok egész nap jönnek-mennek a lakásban, a turbékolást már megszokták, a szagokat viszont nem.

Most is érezni az ürülék szagát, de a legjobban eső után bűzlik. Akkor alig lehet megmaradni. A nyáron sokszor 30 fokban is be kellett csuknunk az erkélyajtót, meg az ablakokat, hogy ne jöjjön be a bűz.

A közös képviselő lakása mellett élő nő viszont arra panaszkodik, hogy a lakás ajtaja alól csontkukacok kezdtek kimászni, és bemennek a szomszédos lakásokba is.

Tegnap, jobb híján, rovarirtóval is lefújtuk ezeket az undort keltő lényeket, de nem használt az semmit! A legszörnyűbb, hogy most már bemásznak hozzám az ajtóm alatt. Reggel több kukacot is találtam az előszobaszőnyegen

- mondta az asszony.

A lakók azt feltételezik, hogy jó néhány madártetem is lehet a lakásban, valaki látta is, hogy a nyáron néhány fióka belefulladt az erkélyládákba, amikor azok megteltek esővízzel.

A volt közös képviselő nyáron meghalt, de mivel még nem volt hagyatéki tárgyalás, a lakásnak egyelőre nincs örököse, aki felszámolhatná az áldatlan állapotokat. Ráadásul mivel a férfi a balesete után nem tudta fizetni sem a számlákat, sem pedig a közös költséget, százezres nagyságrendű tartozás is van lakáson.

A lakók tehetetlenek, az ÁNTSZ ugyanis korábban az azóta elhunyt tulajdonost szólította fel a lakás kitakarítására, a rendőrség pedig illetékesség hiányában nem intézkedett.

A kör bezárult, mi meg félünk az esetleges fertőzésektől

- panaszkodtak a lakók a lapnak.

Rovatok