Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály megmondta: Elromlik a hűtő

2014. szeptember 25., csütörtök 20:08 | aznap frissítve

Amikor 2012-ben megkérdezték Varga Mihályt, hogy mitől indul majd be a gazdaság, azt mondta:

előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni.

Lett is ebből nagy móka és kacagás, az internet népe be is indította a mémgyárat, mint egyszeri kormányfő az autóipari gyártósort.

Aztán eltelt majdnem két év. És most tényleg itt a hűtőre, magyar!

Hogy a csere semmiképp se maradjon el és a gazdaság tényleg be tudjon indulni, az állam most egy rakás pénzt (627 millió forintot) ad a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak hűtőcserére. Ügyfélkapun.

A beruházásokkal minimum 10 százalékos energia-, vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vételár 50 százaléka, de A+ kategóriájú gépek esetén maximum 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 000 forint gépenként.

A pályázatokat az október 27-e és november 30-a között, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet beadni, kizárólag elektronikus úton, kell hozzá ügyfélkapu is. A részletek itt érhetőek el.

Az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Szabó Zsolt múlt szerdán jelentette be, hogy három új lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

Az egymilliárd forintos fűtéskorszerűsítési pályázat, valamint aháztartásigép-cserére kiírt 627,1 millió forintos pályázat után jelenik majd meg a nyílászárócsere-pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel, írja az MTI.

Rovatok