Index Vakbarát Hírportál

Közpénzből tanult a volt MSZP-s alpolgármester

2014. október 1., szerda 07:11

Ha máshol nem is, Pestszentlőrincen érezni az önkormányzati kampányt. A Magyar Nemzet most arról írt, hogy a kerületben 2004 és 2006 között 2,2 millió forint közpénzből fizette Szaniszló Sándor volt szocialista alpolgármester felsőfokú tanulmányait a saját önkormányzata. De a hivatalban nincs nyoma tanulmányi szerződésnek, ellenben a Budapesti Műszaki Egyetem felnőtt közgazdasági mesterképzésén kiállítottak Szaniszló nevére egy diplomát.

Szaniszló Sándor a Magyar Nemzet által jelzett időszakban egyébként fővárosi  képviselőként is dolgozott, és az egyik legjobban fizetett  politikusa volt a Demszky Gábor vezette  érának. A 2007-es adatok szerint képviselőként, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.  felügyelőbizottságának elnökléséért, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságának  és két közgyűlési bizottsági tagságáért havi 444 000 forintot kapott. A kerületi  Fidesz – a választási bizottságok előtt meg nem támadott – tájékoztató szórólapja  szerint Szaniszló Sándor alpolgármesterként is igen jól keresett: 2002 és 2010 között  összesen 94 819 564 forintot vett fel juttatásként.

Szaniszló Sándor ügye leginkább azért lehet kínos a kerületi baloldali összefogásnak, mert a polgármesterjelölt mögé nem sikerült felsorakoztatni a teljes ellenzéket. Szaniszló mellett ugyanis például az a Mester László is elindul a polgármesteri posztért, aki hosszú évekig MSZP-s városvezetőként dolgozott a kerületben. Mester az idén nyáron azonban kilépett az MSZP-ből, és most függetlenként vállalta fel a jelöltséget. Ezért a helyi szocialista szimpatizások több fórumon is bírálták, és visszalépésre kérték, azt állítva: a jelöltségével csak a Fideszt segíti. 

Rovatok