Index Vakbarát Hírportál

Kétharmaddal nyert Matolcsy felesége

2014. október 12., vasárnap 21:53

Balatoni falut kapott Matolcsy Gyöngyi, Oszter Sándor felesége viszont nem nyert Balatonrendesen. A Terror Házát vezető Schmidt Mária fia 12 százalékot kapott az LMP színeiben a II. kerületben

Először nyilvánítja ki önálló akaratját az októberben Balatonkenesétől elvált Balatonakarattya, így nagy volt az izgalom, hogy a települést az önállósodás bürokratikus útján végigkísérő Matolcsy Gyöngyi elnyeri-e a polgármesteri széket.

Az akaratja-akarattyáért utólag is elnézést kérek, de nem én találtam ki: az idén indított Akarattyai Szilfalevél havilapban olvastam, hogy a lap azért kapta ezt a nevet, mert még mindig megvannak a Rákóczi parkban annak a szilfatörzsnek a maradványai, amelyhez „a fejedelem kikötötte lovát, amikor kihirdette az ország akaratát”.

A helyiek vasárnapi akarata szerint Matolcsy Gyöngyi a szavazatok 67 százalékát szerezte meg. A 384 vokssal szemben 184-et szintén függetlenként indult ellenfele kapott. Magyar Nemzeti Bankot vezető Matolcsy Györgynek feleségével együtt évtizedes álma volt Akarattya önállósodása. Matolcsy Gyöngyi az Akarattyai Szilfalevélnek is megvallotta, hogy férjével együtt „a háttérből segítették a kezdeményezést”.

Ha megválasztják, EU-s támogatásokra pályázna, hogy a már most is hasznos rezsicsökkentés hatását tovább fokozza.

A pénzből az akarattyai házak szigetelését javítaná.

Donatella vacillált

Külön települést nem kellett a megmérettetésért létrehozni, de Oszter „ötven fekvőtámasz” Sándor felesége is elindult egy balatoni polgármesteri székért.

Failoni Donatella Balatonrendes vezetését célozta meg, de csak a voksok 16 százalékát gyűjtötte be.

A Lázár Jánossal fácánvadászat után szívesen pózoló zongoraművésznő saját bevallása szerint vacillált, hogy eleget tegyen-e a felkérésnek, amivel az Origónak adott interjú szerint először férjét keresték meg. A tisztázatlan körülmények között balesetbe keveredett színész azonban felesége szavai szerint elfoglaltsága miatt nem vállalta a versenyt.

A baleset után a 66 éves színészt a Gyorskocsi utcába szállították, ahol ötven fekvőtámaszt is lenyomott, bizonyítandó, hogy nem ittas. A rendőrség jegyzőkönyvét a Blikk kiszivárogtatta, ezután a rendőrök elkobozták a forrását védő újságíró mobiltelefonját. Épp aznap, amikor Failoni Donatella döntött, hogy mégis indul a polgármesteri székért.

SZDSZ, Terror Háza

Édesanyja szerepvállalásának ismeretében meglepőnek tűnhet a II. kerületiek számára az LMP jelöltje. A párt ugyanis Ungár Pétert indította, aki nem más, mint a néhai Ungár András nagyvállalkozó és a Terror Háza Múzeumot vezető Schmidt Mária fia. Igaz, a huszonéves Ungár Péter nem októberben köszönt be a párthoz, külföldi egyetemi tanulmányai után kezdett el az LMP-ben politizálni, a párt budapesti szervezetében és kommunikációs csapatában aktív.

Schmidt Mária fia 12 százalékot kapott a kerületben,

a képviselői helyet a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte.

Ha a családi kapcsolatokat messzebbről nézzük, Ungár megjelenése az LMP-ben már nem is annyira elképzelhetetlen. Nagynénje ugyanis Ungár Klára, aki a Fidesz tagja, 1990-ben a párt budapesti listájának vezetői pozíciójától az SZDSZ parlamenti képviselőszékéig jutott.

Rovatok