Index Vakbarát Hírportál

Ahol egy szavazaton múlt a választás

2014. október 14., kedd 09:10

Két zalai településen, Becsvölgyén és Zalamerenyén fellebbezést nyújtottak be a polgármester-választás eredménye ellen, mert minimális szavazatkülönbség alakult ki a jelöltek között, írja az MTI.

Mindkét településen az egyetlen szavazatnyi különbség miatt támadták meg az eredményt. A Becsvölgyéről és Zalamerenyéről érkezett fellebbezésekről szerdán döntenek.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Becsvölgyén a 670 választópolgárból 389-en szavaztak vasárnap, a leadott voksok között hat érvénytelent találtak. A két független polgármesterjelölt közül a jelenlegi polgármester, Magai Ágota 191, kihívója, Kovács Gyuláné 192 érvényes szavazatot gyűjtött be.

A zalamerenyei névjegyzékben szereplő 178 választópolgár közül 134 adta le a voksát vasárnap, az urnákban egy olyan szavazólap volt, amelyet érvénytelennek minősített a helyi választási bizottság. A független Papp Sándor 67, a Fidesz-KDNP színeiben induló − eddig a települést függetlenként irányító − Ódor László Lajos 66 voksot szerzett polgármesterjelöltként.

A vasárnapi választás után összesen tizenhét eredményt támadtak meg jogorvoslattal kedd délig: három településen a polgármester-választás, egy településen az egyéni listás választás, három település 12 egyéni választókerületében a képviselő-választás, valamint egy települési nemzetiségi választás eredménye ellen van jogorvoslat.

Rovatok