Index Vakbarát Hírportál

Vonat elé hajtott egy busz Tatabányán

2014. október 20., hétfő 10:37 | aznap frissítve

Kedd délutánig szünetel a vasúti forgalom Tatabánya és Oroszlány között, mert az egyik átjáróban súlyos baleset történt. A Vértes Volán egyik csuklós busza a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott, és egy vonat nekiment. Késő délután az egyik sérült meghalt.

Update: Az egyik sérült, egy nő a kórházban életét vesztette.

Összeütközött egy busz és egy vonat Tatabányán hétfőn délelőtt, írja a Police.hu.

A Tuzoltosag.info szerint az erőműi vasúti átjáróban történt a baleset. Az Oroszlány felől érkező, menetrend szerinti csuklós busz hátuljának ütközött a szerelvény, majd megtett még 80-100 métert.

A mentőszolgálat megyei vezetője az MTI-nek elmondta: tizenheten sérültek meg, köztük négyen súlyosan. Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket. Az egyik sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.

A Mávinform közölte, hogy az átjáróban működött a fénysorompó. A vonaton nem sérült meg senki.

Az 56 éves buszsofőr nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban. A Vértes Volán tájékoztatása szerint a férfi tizenöt éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett baleset nélkül. Még nem tudott magyarázatot adni a történtekre,

folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik

– mondta Pruzsina Alice szóvivő.

A karambolban összetört busz egy húszéves Ikarus, idén akarták leselejtezni.

A mentés és a helyszínelés miatt állt a forgalom a Tatabánya–Környe vasútvonalon, egy felsővezeték-tartó oszlop is kidőlt. Vonatpótló buszokat küldtek az utasokért, a vasúti közlekedés várhatóan csak kedd délután áll helyre.

Rovatok