Index Vakbarát Hírportál

Nyolc évet kapott az aberrált tanár

2014. október 21., kedd 15:43 | aznap frissítve

Nyolc évet kell lenülnie annak a férfinak, aki hosszú időn keresztül játszatott szexuális tartalmú játékokat a felügyelete alatt álló gyerekekkel.

A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság a mai napon hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, akit felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt meg a Dunakeszi Városi Ügyészség, és akit 8 év fegyházbüntetésre ítélt az elsőfokú bíróság.

A másodfokon eljáró törvényszék az elsőfokú ítéletét részben megváltoztatta.

A bíróság ítélete szerint T. G. bűnös 3 rendbeli szemérem elleni erőszak bűntettében, amiből 2 rendbeli közvetett tettesként elkövetett, ezért a bíróság 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett végleges hatállyal eltiltotta a pedagógus foglalkozástól.

A vádlott egy dunakeszi iskola tanára, osztályfőnöke volt, ebben az időszakban kirándulásokat is szervezett a diákoknak. A vádlott a kirándulások alkalmával esténként és dramatikus óra keretében napközben egyre inkább olyan játékokat játszatott a kiskorúakkal, amik során le kellett venniük magukról vagy egymásról ruhadarabokat, arcon, szájon kellett puszilniuk egymást, egymás félmeztelen vagy meztelen testét meg kellett érinteniük. A vádlott a játékoknál jelenlévő kiskorúaknak megtiltotta, hogy elmondják másnak a történteket.

Rovatok