Index Vakbarát Hírportál

Mégsem küldték hátra Orbánt az uniós képeken

2014. október 26., vasárnap 18:50

Néhány magyar újság tegnap eléggé rákattant, hogy Orbán Viktor nem látszik néhány csoportképén. Némelyik már azt látta a helyzetbe, hogy Orbánt direkt hátraküldték, esetleg szándékosan bujkált az ország miniszterelnöke. 

Ez az MTVA-n vagy köztévés Híradón edződő szemeknek lehet, hogy elképzelhető forgatókönyv, de az unió sajtószolgálatáról nehezen elképzelhető, hogy ilyen pitiáner lenne. Annál is inkább, mert Orbán nem nőtt igazán nagyra, így hiába állították pódiumra a második sorban, arra is oda kellett volna figyelni, hogy egy átlagosnál alacsonyabb ember kerüljön elé az első sorba is.  

De nem is ez az igazán érdekes ebben az egész történetben, hanem, hogy egy nap gondolkodás után hogy kiakadt ezen a kólásdobozos Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Szerinte nagyon is jól látható Orbán a képeken, majd hosszasan kiosztotta az érintett újságírókat, hogy ha nem találnak elég tetszetős, jó minőségű fotót Orbánról, akkor majd ad nekik ingyen a Miniszterelnökség.

Annyi látszik, hogy végre lett ideje válaszolni fontos dolgokra, és ki tud lépni az egymondatos, semmitmondó válaszai sorozatából, ha végre valami jelentős ügy jön szembe.  Ilyenkor sajnálhatjuk igazán, hogy például a kitiltási ügyre csak annyi energiát tudott szánni amikor nem tudtuk, hogy több ponton hogyan kell értelmezni Orbán brüsszeli szavait, hogy Orbán világos és egyértelmű, ezért "semmit nem kívánnak hozzátenni."

Rovatok