Index Vakbarát Hírportál

Elütötte a biciklis nőt, és kicsavarta a mobilt a kezéből, hogy ne tudjon rendőrt hívni

2014. november 11., kedd 16:37

A barcsi körzeti megbízott szolgálati mobiltelefonjára november 10-én este hétkor segélyhívás érkezett - közölte a rendőrség.

A bejelentő elmondta, hogy kerékpárjával Barcs belterületén közlekedett, amikor egy autó elütötte. Ennek következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset után a kocsi vezetője odament hozzá, de amikor megtudta, hogy a sérült hölgy értesíteni akarja a rendőrséget, a férfi kicsavarta kezéből a mobiltelefonját és elhajította, majd segítségnyújtás nélkül távozott.

A nő pontos személyleírást adott a járművezetőről és a rendszámot is feljegyezte. A körzeti megbízott haladéktalanul értesítette a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központját, ahol az ügyeletes tiszt megállapította, hogy az autó tulajdonosa pécsi lakóhellyel rendelkezik. Az ügyeletes felvette a kapcsolatot a Baranyai Megyei Tevékenység-irányítási Központtal, akik közreműködésével este nyolc órakor a járőrök a megadott lakcímnél elfogták és előállították a 34 éves férfit.

Z. Attila meghallgatása során elismerte, hogy ő okozta a balesetet. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. 

Rovatok