Index Vakbarát Hírportál

A külügy protokollreferense is Szijjártó futsalos csapattársa

2014. november 20., csütörtök 08:37 | aznap frissítve

Nem csak Benkő Szilárdot vitte magával a külügybe Szijjártó Péter egykori futsalcsapata játékosai közül, hanem Monspart Lászlót és Temesi Norbertet is, írja a Blikk.

Ahogy azt egy hete a Vs.hu értesülései alapján mi is megírtuk, a külügyminiszter egykori futsalos csapattársa, Benkő Szilárd lett a minisztérium kvázi kabinetfőnöke. Benkőt azért nem lehetett hivatalosan kabinetfőnökké kinevezni, mert nincsen diplomája, ezért hivatalosan „a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja”,   bruttó 885 ezer forintért. Benkő már 2012 júliusától Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár kabinetfőnöke volt a Miniszterelnökségen.

Már korábban is tudni lehetett, hogy Szijjártó korábbi dunakeszi futsalcsapatának 12 játékosából öten is a kormányfő hivatalában dolgoztak.

Azt viszont a Blikk tudta meg, hogy Benkőn kívül még két embert magával vitt a külügybe Szijjártó. Monspart László Szijjártó kinevezése előtt, már június közepén átment a minisztériumba, most havi 350 ezerért a parlamenti kabinet munkatársa. Előző helyén hasonló összegért hivatalsegéd volt. De felvették Temesi Norbertet is, aki a Miniszterelnökség szerződéses tanácsadója volt havi 490 ezer bruttóért, jelenleg protokollreferens főállásban 400 ezerért.

Az ötös fogatból Hacker Gábor maradt a Miniszterelnökségnél, havi 230 ezer forintos fizetésért. Szikora Levente viszont már sem a kormányfő hivatalában, sem pedig a külügynél nem dolgozik. Június közepéig viszont havi 556 ezer forintért befektetési stábvezető volt a Miniszterelnökségen.

A Miniszterelnökségről ment Szijjártó után a futsalcsapat korábbi ügyezetője is. Andréka Domonkos, jelenleg munkaszerződéssel dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a munkaszerződésében rögzítettek szerint protokollfőnöki munkakörben.

A külügy a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy

vannak olyan emberek a tárcánál, akikkel a miniszter úr régóta dolgozik együtt, és egy az érdeklődési körük. Attól, hogy azonos a hobbijuk, a szakmai szempontoknak éppúgy meg kell felelniük, mint másoknak.

Cikkünkhöz megjelenése után a minisztérium a következő kiegészítést küldte: "Az említett személyek munkájával hivatali feletteseik elégedettek. Amennyiben ez nem így lenne, úgy nem dolgozhatnának a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A minisztériumban semmilyen módon nem szólunk bele, és nem vesszük számításba, hogy ki mit csinál szabadidejében. A minisztériumban jelenleg 835 fő dolgozik, a protokollon 44 főt foglalkoztatnak, közülük ketten futsaloznak csak tudomásunk szerint."

Rovatok