Index Vakbarát Hírportál

Orbán elítélte a jeruzsálemi zsinagóga elleni támadást

2014. november 20., csütörtök 13:41

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a magyar emberek nevében részvétét és mély együttérzését fejezte ki izraeli kollégájának, Benjámin Netanjahunak és Izrael népének, miután kedden támadás ért egy jeruzsálemi zsinagógát, írja az MTI.

Együtt érzünk az áldozatok családjával, egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek

− írta a magyar kormányfő a levelében. Orbán azért is elítélte "a szörnyű bűncselekményt", mert az imádkozó emberek ellen irányult.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd reggel két, baltával, késsel és pisztollyal felfegyverkezett férfi egy jeruzsálemi zsinagógában az imádkozókra támadt, négy embert megöltek. A rendőrség agyonlőtte a kelet-jeruzsálemi palesztin merénylőket.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közleményében "kemény választ" ígért a zsinagóga elleni merényletre, s a Hamász és Mahmúd Abbász palesztin elnök erőszakos uszítását tette felelőssé az akcióért, amelyet szerinte a nemzetközi közösség nem vesz figyelembe. Abbász maga is elítélte a támadást, "civilek megölését, akárki követi is el", ugyanakkor felszólította Izraelt, hogy vessen véget a (muzulmán) szent helyek körüli "provokációknak".

Rovatok