Index Vakbarát Hírportál

Csalással vádolják hitelezői a plasztikai sebészt

2014. november 22., szombat 10:39 | aznap frissítve

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős kárt okozó család miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz abban az ügyben, amit hitelezői kezdeményeztek dr. Seffer István plasztikai sebész ellen, írja a Blikk.

Mint a lap írja, a rendőrségi nyomozás mellett polgári peres eljárás is folyik az állítólag gyors sebgyógyítást eredményező őssejtkrém miatt, amit az orvos dobott volna piacra. A lapnak az egyik hitelező azt állítja, hogy két éve kapta azt az üzleti ajánlatot, hogy adjon kölcsön 15 millió forintot az orvosnak, amiért cserébe kizárólagos forgalmazási jogot, és 10 ezer darab őssejtes krémet kapott volna jutányos áron. Mivel Zsila Gabriella egyedül nem tudott volna ennyi pénzt előteremteni, bevonta egy barátnőjét.

Mint mondja, miután közösen kifizették a pénzt, és egy céget is alapítottak a krém forgalmazására, az orvost nem lehetett elérni, csak a közvetítővel tudtak tárgyalni, ezért feljelentést tettek és egy behajtócéget is felfogadtak. Ők azonban csak 400 ezer forintot szereztek vissza. Tudomása szerint a sebész hitelezői közül más is fut a pénze után.

Seffer tavaly júliusban aláírt egy tartozáselismerő nyilatkoztatot 17,5 millió forintról, amit tavaly szeptember végéig kellett volna kifizetnie, de azóta sem tette meg. A Blikknek az orvos ügyvédje azt írta, hogy már másfél millió forintot visszafizettek, egymillióért pedig alapanyagot vásároltak, 14 millió forint sorsa viszont ismeretlen, ugyanis azt Kaposvárról visszahozták Budapestre. Zsila szerint ez a pénz nyomtalanul eltűnt.

A Blikk 2010-ben azt írta, hogy Seffer István plasztikai sebészt hári őrizetbe helyezték, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználásának gyanúja miatt őrizetbe vette egy ukrán professzorral, egy ukrán asszisztensnővel és egy cégvezetővel egyszerre. A rendőrség azzal gyanúsította a három embert, hogy 2007-től engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket páciensenként 5 millió forintért. A most is tartó perben a tényállást később átminősítették csalásra.

Rovatok