Index Vakbarát Hírportál

A tüntetők nem kérnek Gyurcsányból

2014. november 23., vasárnap 13:28

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke szombaton arról beszélt, hogy előrehozott választásokra van szükség, illetve méltatta az elmúlt hetekben megmutatkozó népmozgalom erejét.

Gyurcsány tíz pontban foglalta össze, hogy mi kötheti össze a mozgalmakat és a pártokat. A mozgalmak két bekezdésben magyarázták el, hogy miért nem kérnek Gyurcsányból.

A Nem Némulunk El Facebook-csoport szerint nincs értelme előrehozott választásokat követelni, amíg a választási rendszer igazságtalan és aránytalan, így nem érvényesülhet a szavazók akarata.

A közlemény teljes szövege:

„A Nem Némulunk El csoport határozottan elutasítja Gyurcsány Ferenc és a DK közeledését ugyanúgy, mint minden másik parlamenti pártét. Az előrehozott választások követelése értelmetlen mindaddig, amíg a választási rendszerünk aránytalan és igazságtalan, továbbá nem alkalmas arra, hogy a szavazók akarata érvényesüljön.

Ezúton is kérnénk a többi politikai pártot is, hogy a saját propagandájuk kifejtéséhez ne használják fel se a megmozdulásokat szervező aktivistákat, se a felháborodott embereket, akik egyes megmozdulásokat támogatnak.”

Rovatok