Index Vakbarát Hírportál

Lázár Giró-Szász sógorának lakását vette meg

2014. december 4., csütörtök 07:16 | aznap frissítve

Giró-Szász András sógoráé, Serfőző Péteré volt az a svábhegyi lakás, amit Lázár János a tízéves fia nevére vásárolt meg, írja a Blikk. Lázárék nem közvetlenül Serfőzőtől vették meg az ingatlant, hanem egy lízingcégtől.

A lap úgy tudja, Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkárának sógora a válásáig lakott benne, egy-két éve költözött el onnan, de nem ment messzire, csupán néhány házzal arrébb. A lakáson Lázárék neve egyelőre sem a postaládára, sem a kapucsengőre nincs kiírva. A táblán Serfőző és párja neve olvasható.

A teljes négylakásos társasházat Serfőző cége építtette 2000 körül. Pár évig az egész ház a Balance Független Pénzügyi Elemző Iroda Kft. tulajdonában volt, ebből végül egy-egy lakást tartott meg Serfőző és tulajdonostársa, Kaló Gábor. A 120 négyzetméteres XII. kerületi lakás értékét 60-70 millió forintra becsülik. Lázár János az Indexnek adott interjúban azt mondta: az árat a tulajdonos felhatalmazása nélkül nem mondhatja meg, de ez a becslés nem áll messze a valóságtól.

Lázár a házat megtakarításaiból, hitelfelvételből, valamint családi összefogás révén vette. A Blikk szerint ennek némiképp ellentmond, hogy az ingatlanra nem jegyeztek fel jelzálogot, vagyis teljesen tehermentes.

Lázár: Nem szeretem a luxust

A Blikk korábban arról  írt , hogy az V. kerület 2010-ben negyedével olcsóbban adott túl öt ingatlanon, amelyeket luxemburgi offshore cégek szereztek meg. A lap szerint az önkormányzat az értékesítés előtt vitte le az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért szabadult meg az önkormányzat.  

A luxemburgi cégek ügyvezetője    Serfőző Péter lett.    Végül két ingatlan került a Serfőző tulajdonába levő cégekhez. A Dorottya utcai épületet egy 120 szobás szállodává akarják átalakítani. Giró-Szász András idén ősszel 20 százalékos részesedéssel szállt be Serfőző egyik cégébe. 

Rovatok