Index Vakbarát Hírportál

Helyi embert indít a Fidesz Veszprémben

2014. december 5., péntek 14:54

Délután mutatja be a Fidesz a veszprémi időközi választáson induló jelöltjét, Némedi Lajos alpolgármestert, írta a Válasz.hu. Orbán Viktor kormányfő már reggel arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a Fidesz elnöksége döntött a jelöltről, nevet azonban nem árult el.

Némedi Lajos a Veszprém honlapján szereplő adatok szerint 1955-ben Pápán született, közigazgatási szakértő, nem tagja a Fidesznek és a KDNP-nek is, felesége középiskolai tanár Veszprémben. Jelenleg ő a város működtetéséért felelős alpolgármester. A honlapon így ír magáról:

Pozitív, reális és határozottan ambiciózus vagyok, szeretek közösségért dolgozni és érzem annak felelősségét is.

Azért is eshetett rá a Fidesz választása, mert az őszi önkormányzati választáson az egyéni körzetében bő 20 százalékpontot vert rá az ellenzék közös jelöltjeként a polgármesteri tisztségre is pályázó DK-s Katanics Sándorra. Igaz, ez az eredmény nem volt kivételes Veszprémben, ahol tarolt a kormánypárt október 12-én. Azt, hogy a Fidesz Németit indítja, hivatalosan is bejelentette Navracsics Tibor pénteken. 

A héten kiderült, hogy a baloldal a függetlenként induló Kész Zoltánt támogatja. Emellett pár hete Simicska Lajos is belengette az indulását, de az még nem dőlt el, hogy valóban elkezdi-e gyűjteni az aláírásokat. Az már biztos, hogy ezt nem a Fidesz színeiben teheti meg.

Megkerestük Simicska Lajost, hogy mit szól a Fidesz jelöltjéhez, és továbbra is gondolkodik-e a veszprémi induláson. 

Simicska a titkárságán keresztül azt üzente, hogy nincs semmilyen változás az eddigi helyzethez képest.

Rovatok