Index Vakbarát Hírportál

Próbálja meg egy levegővétellel elmondani, mi lesz Farkas Flórián feladata!

2014. december 5., péntek 20:27

Nem lesz könnyű dolga Farkas Flóriánnak, a Fidesz parlamenti képviselőjének, az Országos Roma Önkormányzat volt elnökének, Orbán Viktor ugyanis új feladattal bízta meg. Mégpedig azzal, hogy "megvizsgálja és értékelje a kormány és az ORÖ között létrejött keretmegállapodásban meghatározott célok elérésével és feladatok végrehajtásával kapcsolatos tapasztalatokat, illetve ezek időarányos teljesülését". 

Egy ilyen feladatot kimondani is nehéz egy levegővétellel, pedig van ám még feladat, ami Farkasra vár. Idézzük: a "biztos további kötelezettségei közé tartozik a keretmegállapodás 2020-ig történő meghosszabbításához szükséges előkészítő, megalapozó és egyeztetési feladatok elvégzése, valamint az e cél eléréséhez szükséges intézkedések végrehajtása is". (Farkas az ORÖ elnökeként 2011-ben írta alá azt a keretmegállapodást Orbánnal, amelynek egyik fő célja, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonjanak be a munkaerőpiacra.) 

Természetesen egy, vagyis kettő ilyen hosszan leírható feladat elvégzését csak egy miniszterelnöki biztosra lehet rábízni, éppen ezért december 3-ától Farkas Flórián miniszterelnöki biztosként tevékenykedik tovább.

Ez persze nem érte meglepetésként a világegyetemet, mivel Orbán Viktor már októberben bejelentette, hogy  az önkormányzati választás után miniszterelnöki biztosnak kéri fel Farkas Flóriánt. Igaz, a kormányfő akkor még röviden, tömören fogalmazta meg Farkas jövőbeni feladatát: "istápolnia" kell a roma közösséget.

Rovatok