Index Vakbarát Hírportál

Még a KDNP is háborog a drogteszt-ötleten

2014. december 8., hétfő 21:01

Azt írja a Népszabadság, hogy alkotmányellenes, ezer sebből vérzik Kocsis Máté drogtesztes javaslata Rubovszky György, a parlament igazságügyi bizottságának elnöke szerint. De ha még ez sem elég, akkor az is kiderül a cikkből, hogy még az igazságügyi tárcánál is zavarosnak tartják az indítványt. 

"Ezer sebből vérzik. Ellene vagyok" – így reagált Rubovszky György KDNP-s képviselő, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke a lapnak Kocsis ötletére. A kereszténydemokrata jogi szakpolitikus szerint alkotmányellenes a javaslat. "Kiskorúak esetén meg kell kérdezni a szülőket, hogy akarják vagy nem a drogtesztet. Engem felhívott zokogva az unokám azzal, hogy

nagypapa, el kell költöznöm ebből az országból, én nem vagyok hajlandó idegenek jelenlétében pisilni – és tessék elképzelni, egy 12 éves kislányról van szó.

Zavaros

A lap információ szerint az igazságügyi tárca zavarosnak tartja a javaslatot, például azért, mert nincs olyan regiszter, hogy ki minősül például újságírónak. Emellett az is alkotmányellenes lehet, hogy foglalkozás szerint tennék kötelezővé a tesztet.

Rovatok