Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP-sek ismét nekimentek Gyurcsánynak

2014. december 15., hétfő 16:41 | aznap frissítve

Nekimentek az MSZP-sek Gyurcsánynak, mert hiányzott. Akkor most ki az ellenzéki?

Török Gábor politológusarra hívta fel a figyelmet, hogy az év utolsó parlamenti napján simán átmennek a kétharmados támogatást igénylő törvények, mert az egy dolog, hogy ehhez nincs elég képviselője a kormánypártnak, viszont az ellenzékiek sem kerültek elő. Konkrétan két ellenzéki vezető, Gyurcsány Ferenc (a volt kormányfő Szegeden egy régebben leszervezett eseményen tartózkodott) és Vona Gábor is hiányzik a szavazásokról. (Vona a Jobbik sajtóosztálya szerint beteg).

Bár a fideszes Lasztovicza Jenő nincs a parlamentben, így elméletileg nincs a kormánypártnak kétharmada, a kétharmados javaslatok is átmennek, ugyanis két ellenzéki politikus nem vesz részt az ülésen: Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc...

Mindehhez egy képet is mutatott a mai szavazásról.

A folytatásban Lukács Zoltán és Harangozó Tamás MSZP-s képviselők mentek neki Gyurcsánynak azt feszegetve, hogy most meg lehetett volna akadályozni néhány 2/3-ados törvény elfogadását, de nem sikerült. 

Lukács Zoltán szerint:

Nem dumálni kell, dolgozni! Csak az mszp biztosította a 100 százalékos jelenlétet!

Harangozó Tamás pedig ezt írta:

Duplán szégyenletes! A Fidesz megszavazta a jövő évi népnyúzó költségvetést! Az ellenzékből pedig nincs itt Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc Pedig nincs elég fideszes a teremben! Meg lehetett volna akadályozni a ketharmados törvényeket!!! Például a trafikmutyi folytatását! Az MSZP teljes létszámmal itt van, a betegek is... Akkor most ki az ellenzéki?!

Rovatok