Index Vakbarát Hírportál

Nem ízlik a főztöm? Fagyj meg!

2014. december 17., szerda 11:26

A Szekszárdi Törvényszék két évi börtönbüntetésre ítélte azt a 75 éves simontornyai asszonyt, aki miután összeveszett 54 éves ittas fiával a vacsora minőségén, kizárta az udvarra, a férfi pedig megfagyott. A bíróság az ítélet végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette, írja a Teol.hu.

A vádirat szerint a 75 éves asszony és fia között rendszeresek voltak a veszekedések a megélhetési nehézségek miatt, és azért, mert a férfi rendszeresen kritizálta az anyja főztjét. Nézeteltéréseik nem ritkán tettlegességig fajultak, rendőri intézkedésre is többször került sor. Tavaly december 12-én is a vacsorán veszett össze anya és fia, az asszony egy edénnyel fejbevágta a fiát, a nő második férje pedig egy konyhakéssel is megvágta a férfi kezét.

Ezután az ittas férfit kizárták az udvarra, ahol fagypont alatt volt a hőmérséklet. Az asszony ugyan az éjszaka folyamán kétszer is kiment az udvarra a fiához, de nem engedte be a házba. Végül hajnali 2 óra körül a földön fekve, mozdulatlanul találta meg a férfit. Kihívták a mentőket, de azok már nem tudtak segíteni a fián, halálát kihűlés okozta.

A bíróság a 75 éves asszonyt emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, de enyhítő körülményként értékelte idős korát, valamint hogy enyhe fokban korlátozott a beszámítási képessége és beismerte tettét.

Rovatok