Index Vakbarát Hírportál

A héten nem látjuk majd a Napot

2015. január 18., vasárnap 20:26 | aznap frissítve

A jövő héten jellemzően felhős, borús, esős lesz az idő, napsütést sehova sem jeleznek az előrejelzések. Továbbra is többfelé 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, a hétvégén lehet kisebb lehűlés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Hétfőn többfelé párás lesz a levegő, foltokban köd is lehet. A Dunántúl északi felét leszámítva sok helyen kell esőre számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között várható, északnyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti határvidéken akár 9-11 fok is lehet.

Keddre éjjel foltokban köd képződhet, nagyrészt borult, párás időre lehet számítani. Szitálás bárhol előfordulhat, a délutáni óráktól főként a Dunától keletre szórványosan kisebb eső is lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és 9 fok között alakulnak.

Szerdán, csütörtökön és pénteken is jellemzően erősen felhős vagy borult, párás lesz az idő. Szerdán még szórványosan, csütörtökön és pénteken már több helyen várható eső, zápor. Pénteken a Nyugat-Dunántúlon a szél is megerősödik. Szerdán, csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban egyaránt 0 és plusz 5 fok között, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton több helyen valószínű eső, de ekkor már havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A Nyugat-Dunántúlon ekkor is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan lehet kisebb havas eső, havazás. A Nyugat-Dunántúlon továbbra is erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Rovatok