Index Vakbarát Hírportál

Így segítsd a rendőrséget: lopott kocsival betépve hajtottak árokba

2015. január 22., csütörtök 15:58

Ha létezne Darwin-díj a leghülyébb lebukásoknak, egy Békéscsaba közeli baleset három szenvedő alanya eséllyel pályázna. A megyei rendőrség közleménye szerint január 18-án este kilenc körül egy Csanádapáca felől érkező BMW hajtott egy vízelvezető árokba Békéscsaba határában, miután áttért a menetiránya szerinti baloldalra.

A helyszínre érkező rendőrök azt látták, hogy a balesetben ketten, az autóban ülő férfi és nő könnyű sérüléseket szenvedtek, de hamar kiderült, hogy egy harmadik ember is volt velük. Őt nem sokkal később, a helyszíntől nagyjából két kilométerre találták meg, amint Békéscsaba felé gyalogolt.

A rendőrök a baleset három résztvevőjét, két férfit és egy nőt – akik a meghallgatásuk során egymásnak ellentmondtak arról, hogy az ütközéskor ki vezette az autót – orvosi vizsgálatra küldték, azzal a gyanúval, hogy valamilyen kábító hatású szerint fogyasztottak. Ráadásul a BMW ellenőrzésekor kiderült, hogy az autóról az egyedi azonosító jelzéseket, így a motor- és alvázszámot eltávolították. Az autót ezért lefoglalták, és az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy azt 2013 szeptemberében lopták el Miskolcról.

A rendőrség egyelőre „járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást”, de „tisztázzák az autó ellopásának körülményeit is” – közölték.

Rovatok