Index Vakbarát Hírportál

Kőomlás volt a Délinél, késnek a vonatok

2015. január 25., vasárnap 20:26

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, ezért a vonatoknak várakozniuk kell – írja az MTI. A Mávinform szerint akár egyórás késésekre is számítani lehet. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, és onnan indul vissza a Dunántúl felé.

A kődarabok az alagút Kelenföld felé vezető oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. A baleset félórás, órás késéseket is okozhat a vasárnap esti vonatforgalomban. A kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni; addig is a Déli pályaudvar és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással.

A MÁV operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek. Egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé. A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely-Zalaegerszeg, a Budapest-Győr, a Budapest-Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

Rovatok