Index Vakbarát Hírportál

Kurucz Éva távozik a kormányszóvivői posztról

2015. január 30., péntek 13:41

Február elsejével távozik a kormányszóvivői posztról Kurucz Éva, közölte a Kormányzati Információs Központ pénteken az MTI-vel.

Kurucz Éva családi okokkal indokolta lemondását, amit Orbán Viktor elfogadott.

A miniszterelnök 2014 májusában kérte fel a több mint tízéves televíziós tapasztalattal rendelkező szerkesztő-műsorvezetőt a kormányszóvivői feladat ellátására.

„Nagy megtiszteltetésnek és egyben szolgálatnak tekintettem a kormányszóvivői feladatomat. Bízom benne, hogy az elmúlt nyolc hónapban tudtam segíteni Miniszterelnök úr és a Magyar Kormány munkáját. A továbbiakban két gyermekemmel szeretnék több időt tölteni, és elsősorban édesanyaként helytállni” – írta Kurucz Éva.

Váratlanul fújták le a pénteki tájékoztatót

Pénteken 8.36-kor az MTI még közzétett egy meghívót egy kormányszóvivői tájékoztatóra Kurucz Éva és Czibere Károly államtitkár részvételével. Szolnokon tartották volna „Sikeres projektek a megváltozott munkaképességű emberekért” címmel. 9.14-kor azonban ugyanitt lefújták a rendezvényt „az időjárási helyzet miatt”. Az Időkép szerint pénteken délelőtt Budapesten eső esett, 3-4 fokot mértek, Szolnokon ennél pár fokkal melegebb volt.

Hozzászokott a sok munkához

Kurucz Évát korábban a Mokka egyik műsorában kérdezték arról, hogy kétgyerekes anyaként hogyan bírja a munkatempót és azt, hogy a Miniszterelnökségen bevezették a tíz órás munkaidőt. Akkor Kurucz azt mondta, hogy ehhez hozzászokott, mert akkor is sokat dolgozott a két gyerek mellett, amikor a Hír Tv-ben volt állásban. Arról is beszélt, hogy ő mindig is több mint tíz órát dolgozott egy nap, így ez a változás számára nem probléma. Sőt, azt is hozzátette, hogy a Miniszterelnökségen a tíz órás munkaidő senkinél nem verte ki a biztosítékot. 

A törvény lehetővé teszi a 10 órás munkaidőt

Rovatok