Index Vakbarát Hírportál

Zuglóban térne vissza az MSZP bukott kommunikációs igazgatója

2015. február 1., vasárnap 10:03

Újra összeállhat Mesterházy szupercsapata.

Szerződni készül a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. és a PRimary Média Szolgáltató Kft. - értesült az Index. A PRimary Déri Balázsé, ő az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, aki a bajai videót adta a Hvg.hu-nak. Miután a videóról kiderült, hogy manipulált, Déri lemondott, és Gavra Gábor, a lap főszerkesztője is önként távozott. A mostani ügy leginkább azért érdekes, mert

a zugló vagyonkezelő vállalat nem végez önálló kommunikációs tevékenységet, tehát teljesen felesleges szerződnie egy pr-ügynökséggel.

Önkormányzati vállalatként az ilyen jellegű feladatokat a szintén önkormányzati tulajdonban lévő zuglói médiát üzemeltető egyik leányvállalata végzi.

Úgy tudjuk, Dérit a helyi szocialisták próbálják egy kis pénzhez juttatni, mert nem megy olyan jól neki, amióta távozott az MSZP-től. A cégnek 2013-ban 9,4 millió árbevétele volt, 2011-ben még 413 milliót kaszáltak.

A szerződésben egyébként általános kommunikációs tanácsadásról szól, olyan feladatai lennének a PRimary-nek, mint az

Az Indexhez a szerződés tervezete jutott el, aláírások nem szerepelnek rajta, de a szándék komolynak tűnik, látszik, hogy többszöri módosításokkal finomhangolták a dokumentumot.

Úgy tudjuk, az ötlet a zuglói szocialisták fejéből pattant ki, akik megpróbálták titokban lebonyolítani a szerződéskötést, ezzel visszahozni Dérit, aki az MSZP-ben Mesterházy Attila egykori pártelnök emberének számított és számít még ma is.

Zugló nemrég már erősített egy korábbi MSZP-ssel, január elején kapott rendezvényszervezői állást a Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft.-ben. Török Zsolt szintén benne volt a bajai videós történetben, ő is felajánlotta a lemondását, de azt akkor nem fogadták el. Török később mégis bukott, nem jutott parlamentbe az Összefogás listájáról, emiatt kesergett a Facebookon, ami után nem sokkal megkapta a zuglói állást. 

A zuglói szocialisták (Török Zsolt is) egyébként is Mesterházy köréhez tartoznak, aki információink szerint próbál visszatérni, ennek pedig Zugló lehet az egyik terepe, ugyanis Mesterházy csapatának jelenleg nagyon szűkösek az anyagi lehetőségei.

Zuglóban egyre puskaporosabb a levegő, egy hete írtunk arról, hogy Karácsony Gergely PM-es polgármester egykori fideszes ellenfelét nevezte ki polgármesternek, aminek nagyon nem örültek a helyi szocialisták.

A PRimary ügyével kapcsolatban Karácsony azt mondta az Indexnek, hogy nem tud arról, hogy lenne ilyen szerződéstervezet, és nem örülne annak, ha lenne. Megkerestük a zuglói vagyongazdálkodót is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Rovatok