Index Vakbarát Hírportál

Tényleges életfogytiglant kapott a férfi, aki több embert fejbe lőtt

2015. február 3., kedd 15:20

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki 2008 és 2010 között négy embert ölt meg, társaival pedig ékszerboltokat rabolt ki, több tízmillió forint értékben, írja az MTI.

Négy társa esetében − akiket első fokon 16-17 éves fegyházbüntetésre ítéltek − 14-15 évre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a büntetést, törölve az ítéletből a bűnszervezetben elkövetést, valamint megadva mind a négyüknek a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményét. Két, lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés, illetve egy, folytatólagosan elkövetett orgazdaság miatt elítélt társukat ennél jóval rövidebb tartamú szabadságvesztéssel büntetett a másodfokú tanács.

A romániai születésű, magyar származású, középkorú Varga Sándor 2003-ban jött Magyarországra és 2008 és 2010 között megölt két százhalombattai férfit és egy vietnámi házaspárt, továbbá társaival több fegyveres ékszerbolti rablást követett el, melyek során sok tízmillió forintot zsákmányoltak.

A négy áldozatot a most tényleges életfogytiglannal sújtott férfi lőtte le közvetlen közelről. Egyiküknek előre megástak egy gödröt, és ott végzett vele az elsőrendű vádlott. A vietnámi házaspárt rendőregyenruhában, intézkedést színlelve tartóztatták fel, a sértettek pedig később már hiába könyörögtek kegyelemért azzal, hogy odaadják a pénzüket, az elsőrendű vádlott fejbe lőtte őket.

A 2010-ben elfogott Varga Sándor két és fél éve első fokon tényleges életfogytiglant, négy társa, akik az élet elleni cselekményekben is közreműködtek, 16-17 év fegyházat kapott. A büntetőügy ügyészi és védői fellebbezések folytán került másodfokon a táblára. Mindeközben V. Sándor ellen Romániában is vádat emeltek ott elkövetett fegyveres rablások miatt.

Rovatok