Index Vakbarát Hírportál

Csúnyán lebukott a megvesztegetett börtönőr

2015. február 8., vasárnap 21:07

Tetten értek egy megvesztegetett börtönőrt Budapesten, miközben vissza akarta adni a korábban kapott pénz egy részét egy rab feleségének. Nem tudta ugyanis teljesíteni az azért vállaltakat. Mindkettejük ellen eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség - számolt be vasárnap este az M1 Híradója.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik körletfelügyelője 300 ezer forintot kért azért, hogy több ennivalót, gyakoribb látogatást, csomagot és kényelmesebb zárkát biztosítson a rabnak.

A fogvatartott felesége a híradó szerint előlegként százezer forintot adott át, a felügyelő azonban, mivel az ígérteket nem tudta teljesíteni, az összeg felét vissza akarta adni.

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a két embert. A Híradó információi szerint beismerték a tettet. Mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esetről múlt pénteken értesült, ekkor a körletfelügyelő munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

Rovatok