Index Vakbarát Hírportál

Szerzetesnek adta ki magát a hétpróbás sikkasztó

2015. február 8., vasárnap 10:27

Még az Apáca showban tündöklő Whoopi Goldberg is végigmenne egy zsebporszívóval a reverendán, ha látná azt a forgatókönyvet, ami szokás szerint attól olyan klassz, hogy az élet írta. Andy Vajna helyében már kezdeném lecsapolni a milliárdokat, hiszen ha Ambrus „viszkis" Attila sztorija érdekes volt, akkor Ny. Rudolf József története maga a Kárpát-medencébe költött vadnyugat, félperifériás országunk legújabb alföldi Bourne-rejtélye. 

Ny. R. J. 2004-ben csalásra adta a fejét. Egy kft. képviseletében arra szerződött egy agrárszövetkezettel, hogy elad 10 ezer tonna búzát, fedezetként járműalkatrészeket ajánlott. Ny. R. J. eladta a búzát, a lével pedig lelécelt, az átvert szövegkezet pedig hiába követelte a fedezetként szolgáló alkatrészeket, kiderült, hogy azok nem voltak a férfi által képviselt cég tulajdonában. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy Ny. R. J. nem először csinált ilyet, sokakat átvert, összesen 240 millió forintot csalhatott el így. 

2007-ben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adta ki ellene, a férfi nyomát azonban több mint egy évtizeden keresztül bottal ütötték, vagy még úgy sem. A csaló egy fatális véletlen következtében került rendőrkézre, a kiskunfélegyházi egyenruhások egy közúti ellenőrzés során szúrták ki, hogy az illetőt majd tíz éve körözik, és hogy évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben. A férfit elfogták, előzetesben várja, hogy ítéletet mondjon róla az igazságszolgáltatás, valószínűleg számára már a hamis imák sem segítenek. (hírforrás: Bama.hu)

Rovatok