Index Vakbarát Hírportál

A dadaizmus diadala a Putyin melletti tüntetésen

2015. február 17., kedd 22:17 | aznap frissítve

A Putyin melletti tüntetés volt a nap legszürreálisabb kavalkádja. A Bajza utcai követség előtt tartott rendezvényen a legkülönbözőbb ideológiai háttérrel rendelkező Putyin-szimpatizánsok gyűltek össze, hogy kifejezzék szimpátiájukat az orosz vezető mellett.

Az alábbi úr önmagát ruszin nemzetiségű elnökehelyettesként definiálta, azonban a Ruszkik vissza feliratú zászlót tartva, némileg mintha zavarba jött volna:

Egy úr, hölgykísérőjével az oldalán, aki az Isten hozott Putyin a Szent Korona országában feliratú transzparenst tartotta, kifejtette, hogy Oroszország csak egy dolgot hajtott végre, azt viszont meg kell bocsájtanunk,  miként őnekik is. Hogy pontosan mit, az alább kiderül:

  A fent említett ruszin úrnak később megjött a bátorsága, mikor az általa tartott zászló másik oldalán álló dekoratív zászlótartó-partnere kifejtette, hogy mit is jelent a Ruszkik vissza felirat a zászlón:

A szószólók között a színpadon fellépő ifj. Hegedűs Lóránt Dosztojevszkijre hivatkozva kijelentette, hogy mit érez Putyin,  amikor érzi a földet a lába alatt:

Közben a hazánkban élő szírek is kifejtették, hogy miért fontos nekik ez a szimpátiatüntetés:

A rendezvényen  felszólaló civil úr pedig mindent elkövetne.

A folytatásról sajnos nem áll módunkban beszámolni, de egy dadaista performansznál az ilyen klisés megoldások úgyis száműzendőek, úgyhogy köszönjük a figyelmet, ennyi volt. Kérjük álljanak két lábbal a földön, miként az Putyin is teszi, és ha zászlót tartanának, kívánjuk, hogy tudják, miért teszik azt.

Rovatok