Index Vakbarát Hírportál

Laktanyában szerelték szét a lopott autókat

2015. február 26., csütörtök 08:16 | aznap frissítve

Lopott autókat szereltek szét abban a műhelyben, ami egy régi szentendrei laktanyában működött. A rendőrök február 18-án Szentendrén figyeltek fel egy gyanús autóra, amely a régi laktanya udvarára hajtott be. A rendőrök követték az autót, majd ellenőrizték a helyszínt, ahol a 35 éves budakalászi K. István éppen egy autót szerelt szét.

Lopott autókat szereltek szét a régi laktanyában

A nyomozók elfogták a férfit. A házkutatáson több olyan azonosítható gépkocsialkatrészt találtak, ami korábban bejelentett, lopott autóból származott. A kocsikat és a III. és XI. kerületéből lopták el idén februárban. A hangár melletti helyiségben a nyomozók további több száz, főként Toyotához és Suzukihoz tartozó motorblokkot, belső borítást, légzsákot, mechanikus és elektronikus alkatrészt találtak.

A rendőrség később a 39 éves budakalászi Sz. Ferenc mindkét ismert lakcímén is  házkutatást tartottak. Nála is találtak olyan alkatrészeket, amelyek eredetét a férfi nem tudta igazolni. Sz. Ferencet és K. Istvánt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították és kihallgatták. A rendőrség orgazdaság gyanújával indított eljárást. A két férfit a bíróság február 20-án  előzetes letartóztatásba helyezte. 

Rovatok