Index Vakbarát Hírportál

37 év alatt ilyen nagy baj még nem történt

2015. március 5., csütörtök 21:10 | aznap frissítve

Évtizedek óta nem látott probléma volt a kecskeméti vízellátással. A Kecskemét Online cikke szerint a város II-es számú vízműtelepén rekonstrukciós munkák közben eltört egy nagynyomású, 600 mm-es vízcső. A víz elöntötte a gépház pincéjét, ezért ki kellett kapcsolniuk az áramot, így ez vízműtelep teljesen kiesett a szolgáltatásból.

Akkor a városban egy rövidebb vízhiány keletkezett, majd az esti órákban jött a vízfogyasztás csúcsidőszaka, amikor az I-es számú vízműtelep nem bírja egyedül a város vízigényét kielégíteni – mondta a lapnak a Bácsvíz Zrt. vezérigazgató helyettese. Szigeti Tibor hozzátette: „37 éve vagyok a cégnél, de ilyen nagy baj még nem történt." A pincében összesen 3500 köbméter víz van, ami több mint amennyi víz a kecskeméti víztoronyban szokott lenni – ahol most semennyi nem maradt.

A szakember szerint várhatóan este 11-ig az emeletes házak felső szintjein, illetve a szatellit városrészekben, továbbá Hetényegyházán és Ballószögön nem lesz víz, vagy csak nagyon alacsony nyomással. A vízszolgáltató jelenlegi kapacitása óránként 700 köbméter, a város vízigénye viszont ennek majdnem kétszerese, 1200 köbméter.

A kecskeméti hivatásos tűzoltók hat szivattyúval segítik a szakemberek munkáját, hogy mielőbb vízmentesíteni tudják a II-es telep pincéjét, de „egyelőre még pontosan az elhárítás módját sem tudjuk megállapítani. Azt sem tudom jelenleg, hogy ez mennyi időt vesz majd igénybe.” A szakember azt ígérte, hogy kell, egész éjszaka dolgozni fognak, és reméli, hogy „a reggeli csúcsidőszakra helyreáll a normál szolgáltatás”.

Újra van víz a városban

A katasztrófavédelem a késő esti órákban közölte az MTI-vel, hogy újra folyamatos a vízellátás a városban.  A vízmű szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, amiben a helyi hivatásos tűzoltók is segítették őket. 

Rovatok