Index Vakbarát Hírportál

Pályázati munka volt a kormányablakos versike

2015. március 31., kedd 11:27

Egy pályázatra érkezhetett Kovács Katalin Mi is az a kormányablak? című verse, amely most a mórahalmi óvodásoknak köszönhetően lett híres az interneten, írja a Délmagyar.hu. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, ünneplőbe öltözött gyerekek szavaltak a mórahalmi kormányablak március 6-i átadásán. 

Az ünnepségen, amin Baltay Tímea, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is részt vett, a gyerekek a kormányablak működéséről tartottak előadást, nézzen bele:

A mórahalmi óvodánál arra a kérdésére, hogy a szülők engedélyezték-e gyermekük fellépését, azt felelték, hogy náluk nem szokott gond lenni ebből. Mórahalom fideszes polgármestere, Nógrádi Zoltán pedig azt mondta, hogy a szülők engedélyüket adták a produkcióhoz: „Ez teljesen elfogadott, az óvodás csoportunk szinte minden egyes beruházás megnyitóján fellép, ahogy a parasztkórusunk is. Így szoktunk kedveskedni a település fejlesztőinek."

A Délmagyar.hu most azt írja, „2011-ben írt ki pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. a megyei és fővárosi kormányhivatalokkal közösen, a megyék közti együttműködés jegyében, a kormányablakok népszerűsítése céljából". Valószínűleg erre érkezett Kovács Katalin Mi is az a kormányablak? című verse, amelyet óvodások adtak elő.

Rovatok