Index Vakbarát Hírportál

A csomagot elragadva szereznek fuvart a hiénák Ferihegyen

2015. április 3., péntek 19:50 | aznap frissítve

A TV2 megszerzett egy telefonos videót, ami a napokban készült a Liszt Ferenc repülőtéren egy kisgyerekes magyar nőről, akit elég sajátos módon próbált rávenni egy taxis, hogy őt válassza a fuvarhoz. Elvette a nő csomagját, majd kötekedni kezdett, hogy kierőszakolja, vele utazzon be a városba.

A nő azonban megijedt és ellenállt. Értetlenkedésére további, szintén engedély nélküli taxisnak tűnő férfiak érkeztek és körbeállták. A nő csak akkor tudta visszaszerezni a csomagját, amikor a taxisok észrevették, hogy valaki kamerával veszi őket.

Az esetről két napja egy olvasónk is beszámolt, ő így írta le az eseményeket:

"A mai napon dél körül a reptéren sok ember a szemtanúja volt annak, hogy fekete dzsekis, kopasz »urak« egy akkor leszállt kisgyermekes anyukát vegzálnak »official yellow taxi« feliratú kabátokban.

A hölgyet egy piros kabátos »úr« állította meg, kivette a kezéből a gurulós bőröndjét és a kijárat felé igyekezett terelgetni – bár a hölgy elég nyilvánvalóan tiltakozott. Amikor nem sikerült kiterelnie a kocsijához, akkor emelt hangon kiabált vele, hogy menjenek ki, majd ott megbeszélik, hogy mennyiért viszi a városba. Az anyuka egy tapodtat nem mozdult, láthatóan meg volt ijedve, a táskája nélkül sem tudott elmenni... Kb. tíz nagyon rossz arcú férfi között teljesen megszeppenve, a kislánya kezét fogva állt és próbált valahogy kikeveredni a szituációból... 

Ennek az esetnek a reptéren szemtanúja volt legalább 30 ember, volt aki fel is vette a telefonjával, de a reptértől senki nem sietett a segítségére... Azt gondolom, ha ezt ma meg lehet tenni a budapesti nemzetközi repülőtéren, akkor szerintem bármit. Arra nem is merek gondolni, hogy egy külföldi nővel, idős emberrel mit művelhetnek."

A TV2 riportja megerősítette olvasónk feltételezését, hogy a reptéri hatóságok tehetetlenek, mert nincs jogi lehetőségük az engedély nélküli taxisokat kitiltani a terminálról.

A Tények mai adásában az derült ki, hogy a csomagok elragadása rendszeres. Egy engedéllyel dolgozó taxist szerinte a hiénák meg is vertek, amikor nem hagyta szó nélkül az utasok zaklatását.

Rovatok