Index Vakbarát Hírportál

Rogán az ellenzéknél kuncsorog szavazatokért

2015. április 10., péntek 14:31

Rogán Antal az ellenzék támogatását kérte azokhoz a kétharmados törvényekhez, amelyek lehetővé teszik a katonák és rendőrök béremelését. A törvényekről jövő héten szavaz a parlament.

Mint ismert, a kormánypárt a veszprémi választáson veszítette el kétharmados többséget, így az ellenzékre szorul, ha olyan törvényekről kell szavazni, ami kétharmados támogatottságot igényel.

Rogán cserébe azt ajánlotta az MTI híradása szerint, hogy a szintén kétharmados földtörvény esetében lesznek olyan ellenzéki módosító indítványok, amelyeket támogatni fognak. A kormány tervei szerint, amennyiben a törvényt elfogadják a rendőrök és a katonák bére idén 30 százalékkal, majd 2019-ig évente 5-5 százalékkal nőne.

A Fidesz frakcióvezetője reagált azokra a hírekre is, miszerint megosztja a nemzeti parki földek ügye a kormánypártot. Szerinte lehet, hogy egy-két ember nem fogja megszavazni a frakcióból, de a többség támogatja, hogy azok a nemzeti földalapkezelőhöz kerüljenek.

Az Index egyelőre nem tud arról, hogy az átszavazások ügyében egyeztetések kezdődtek volna az ellenzéki pártok és a Fidesz-KDNP között.

Rovatok