Index Vakbarát Hírportál

Hazavitte a gránátot, letette az utcán

2015. április 15., szerda 16:18

Munkavégzés közben világháborús gránátot talált egy szegedi férfi, de csak egy nappal később értesítette erről a rendőrséget, írja a police.hu.

V. Károly 2015. április 15-én 7 óra 48 perckor hívta a rendőröket és bejelentette, hogy egy II. világháborús gránát van Szegeden, az Alsó-Nyomási sor 64. szám előtt. A szegedi rendőrök biztosították a helyszínt, és értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát, akik a gránátot elszállították és megsemmisítették. Csakhogy ez V. Károly szempontjából már késő volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ugyanis előállította őt, mert a gyanú szerint egy nappal korábban, munkavégzés közben találta meg egy másik helyszínen a gránátot, de akkor – habár tudta, hogy mi az - nem hívta a rendőröket, hanem letette azt az Alsó-Nyomási soron. 

Az 58 éves férfi csak 2015. április 15-én reggel hívta fel a segélyhívót, amikor ismét munkába indult. Ellene robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Szabadlábon védekezhet. A rendőrség kezdeményezte, hogy az ügyészség gyorsított eljárásban állítsa bíróság elé.

Rovatok