Index Vakbarát Hírportál

Marcsit már keresi a rendőrség a 2 milliárddal együtt

2015. április 16., csütörtök 16:32 | aznap frissítve

Felkerült a rendőrség nyilvános körözési listájára Dobrai Sándorné, aki a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetője.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek annyit mondott, hogy a 61 éves Dobrai Sándorné felkutatására a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya rendelt el körözést, de további információt egyelőre nem hoz nyilvánosságra a rendőrség. Arról azonban nem nyilatkozott, hogy a körözött nő kapcsolatba hozható-e a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-vel vagy sem.

A cégnyilvános adatok szerint a nő a Kun-Mediátor Kft. ügyvezető tulajdonosa, egyben a Múzeumkert Zrt. igazgatósági tagja - mondta Dobrossy István ügyvéd csütörtökön a karcagi városházán tartott tájékoztatón. Hozzátette: a cégvezetők ellen név szerint tettek feljelentést.

 Marcsi lenyúlt 2 milliárdot

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-ről megírtuk, hogy  sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, ugyanis egy pénzügyi szolgáltatást is nyújtó cég karcagi fiókjában a lekötési idő lejárta után többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a budapesti székhelyű kft.-nél.

Most úgy tűnik, hogy 200-nál több károsultról lehet tudni, és nagyjából kétmilliárd forintra becsülik az eltűnt összeget.

Marcsi ismert ember volt Karcagon és környékén, a társasági élet egyik középpontja. Korábban állítólag banknál dolgozott, aztán elkezdett független vállalkozóként hiteleket, lízingszerződéseket és később utazásokat is közvetíteni. Majd a dolgok mostani szerint a sufnibrókerkedésbe is belevágott, azaz illegálisan betéteket gyűjtött, amikre magas hozamot ígért, ha megforgathatja.

A résztulajdonos hazafelé tart

Aztán egyszer csak most hétfőre Dobrai Sándorné fél családja felszívódott. A veje állítólag egy olaszországi hajóúton kapott egy telefont, amire azonnal félbehagyta a nyaralást, és úgy tűnt, ő is eltűnik. Azonban a köztévén a cég károsultjait képviselő ügyvéd azt mondta: a Kun-Mediátor Kft. résztulajdonosa, az éppen külföldön tartózkodó Kemecsi László már úton van Magyarországra.

Kemecsi László az ügyvéd szerint önszántából jön, és együttműködik a hatóságokkal.

Rovatok