Index Vakbarát Hírportál

Urológián fogták el a 21 éves kaposvári trafikos gyilkosát

2015. április 23., csütörtök 09:15 | aznap frissítve

A rendőrség a szerdai esti kaposvári gyilkossággal kapcsolatban körözést adott ki egy kb. 180 cm magas, vékony testalkatú férfi ellen, aki a nemzeti dohánybolt 21 éves eladójának meggyilkolásakor egy kék színű, vállán szürke betétes, elől cipzáros munkásruhát viselt. A férfi a rendőrség szerint furcsán, kacsázva jár, kifelé álló lábfejtartással.

Ahogy azt megírtuk, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki szerda este a Fő utca – Anna utca kereszteződése melletti dohánybolthoz, miután annak tulajdonosa holtan találta alkalmazottját. Meg nem erősített hírek szerint a nőt  a nyakán, a mellkasán és a csípő tájékán érte öt késszúrás, ezek okozták a halálát.

A tulajdonos azután ment el a boltba, hogy a 21 éves nő nem jelentkezett az aznapi bevétellel. A Sonline.hu úgy tudja, az áldozat jó sportoló volt, szinkronúszó.

A rendőrség a csütörtök reggeli körözési hírében közölte, hogy várják annak a hölgynek a jelentkezését is, aki szerda este 17 óra 43 perc körül be akart menni a dohányboltba. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövető elfogása érdekében.

A Velvetnek a meggyilkolt 21 éves lány, G. Fruzsina családjának egyik barátja azt mondta, hogy az áldozat rengeteg vért vesztett, nővére – aki a vőlegényével együtt még a rendőrök előtt a helyszínre ért – percekig próbálta újjáéleszteni, de hiába. Részletek a Velvet cikkében.

Frissítés: a Kaposvár Most közzétett egy videót, amin látható a gyilkosság feltételezett elkövetője. A térfigyelő kamera felvétele szerint a férfi 17:35-kor már a helyszínen volt (a kamera órája nincs átállítva nyári időszámításra):

Videón a gyilkos

Frissítés2: A Kapos Pont meg nem erősített információi alapján kora délután elfogták a gyilkossággal gyanúsított férfit. A lap szerint a rendőrség a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályán vette őrizetbe. A Police.hu a vidéki lap információit megerősítve közölte, hogy elfogták a férfit, jelenleg kihallgatják.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt javasolta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében vizsgálják felül azt a rendelkezést, miszerint a 18 év alattiak védelmében le kell sötétíteni a dohányboltok kirakatát. Szerinte ugyanis ezzel megelőzhetőek lennének az ilyen tragédiák. A trafikok elsötétítésére vonatkozó szabály újragondolását javasolják a dohánykereskedők is, egyesületük szerint „a rugalmatlan szabály rendkívül magas biztonsági kockázatokat rejt”, amit fokoz, hogy a dohányboltok jellemzően egyszemélyes üzletek.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ha kiderül, a trafikok átláthatatlan homlokzata és ajtaja összefüggésben van a trafikok kirablásával, akkor azonnal benyújt egy módosító indítványt. 

Rovatok