Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc ingyenvizet prédikált

2015. május 1., péntek 15:33

Minden Gyurcsány-gyűlölő álma valósult ma meg: a volt miniszterelnök kommunista lett. Valami titkos újpalotai paktumról maradhattunk le, ahol Orbán és Gyurcsány megbeszélték, hogy Orbáné a szélsőjobb, Gyurcsányé pedig a szélsőbal.

A Demokratikus Koalíció elnöke − kormányzásra készülvén (!!) − legfrissebb programjából adott ma a majálison ízelítőt: nem kevesebbet ígért, mint

ingyenes vizet és ingyenes áramot a legszegényebbeknek!

Komolyan. A „rezsiigazság" nevében egyfajta sávos közműszámla fizetésről beszélt a volt miniszterelnök, ahol egy pohár víz, egy tányér leves, egy negyvenwattos pislákoló izzó, egy esti híradónézés még ingyen lenne, de aki többet fogyaszt, fizetne, aki pedig medencéket töltene meg, az sokkal többet fizetne.

Május elsején a Városliget évek óta az MSZP és a Demokratikus Koalíció birodalma. A DK persze kisebb színpaddal, kevesebb emberrel, de a legnagyobb hibájukra a galgahévízi Éva hívta fel a figyelmet Facebookon:

Remélem lesz vattacukros! Tavaly kereste a gyerek... MSZP-nél találtunk :P

Vattacukor idén is csak az MSZP-nél volt, de azért a DK-sok is kitettek magukért. A hip-hop táncosok műsora előtt Vágó István EU-kvízzel szórakoztatott. Vágónak sikerült az a bravúr, hogy az első kérdés megfejtéseként egy tömeg cukorkáért versengő emberrel skandáltatta: Fidesz, Fidesz! (a kérdés az volt, melyik párt delegálta az EP-be Deutsch Tamást)

A forró hangulatért pedig meztelen nős, hatalmas csöcsös képekkel borított kisbuszok voltak felelősek. Az MSZP-nél ez, a DK-nál ez a kisbusz tette egyértelművé: itt bizony családi majálisról van szó! De a kreativitásért sem kell a DK-soknak a szomszédba menniük:

A főműsorszám természetesen Gyurcsány Ferenc beszéde volt. Miután befutott az utolsó forradalmi pár is, a DK elnöke leszögezte, 2018-ig folyamatosan az előrehozott választásért fognak küzdeni, de ha nem is jön össze, az teljesen biztos szerinte, hogy a 2018 után felálló kormánynak tagja lesz a Demokratikus Koalíció. Majd ízelítőt kaphattunk, milyen is lesz az a program, aminek megvalósításáért fognak küzdeni.

Az egyik legfontosabb, hogy Gyurcsány szerint az lenne az ideális, ha a víz és az áram egységára 0 Ft lenne a legminimálisabb emberi szükségletek fedezéséig, majd a fogyasztás növekedésével sávosan növekedjenek. Így, aki sokat fogyaszt az drágábban is kapja ezeket, ami a fogyasztás csökkentésére ösztönözne. Óriási szerencséje Gyurcsány Ferencnek, hogy nincs még egy Gyurcsány Ferenc, mert ennél a pillanatnál már biztos levezette volna a színpadról, mint annak idején ő Horn Gyulát.

A minimálbért pedig felemelnék a létminimum összegére, ami jelenleg nettó 93 ezer forint. Gyurcsány tökéletes május elsejei beszédében azt mondta, nonszensz, hogy napi nyolc óra munkával nem lehet megkeresni a létminimumot, ahogy az is, hogy a cégek, vállalkozások mindenféle indokokkal képesek az egyszerű melósok pénzét visszatartani. Gyurcsány szerint egy munkás nem tehet arról, ha rosszul gazdálkodik a cég, az úgy tisztességes, ha öt mindig rendesen kifizetik, így javasolnák, hogy a vállalkozások tulajdonosai, vezetői vagyonukkal feleljenek a munkások béréért.

Gyurcsány szerint régen nem mertek neki Orbánról panaszkodni, az emberek azt lesték nem veszi-e őket egy kamera, de ez megváltozott:

Már nem Gyurcsányoznak, üzenem Viktornak, most már Orbánoznak!

− mondta, és hozzátette, szolgálatot teljesítő rendőrök, orvosok a kórházban lépnek oda hozzá, hogy Orbánra, és rendszerére panaszkodjanak.

A beszéden túl szeretetteljes pillanatoknak is tanui lehettünk: a HírTv-től távozott kollégával most már szóbaállt Gyurcsány Ferenc, sőt, gyakorlatilag csak neki nyilatkozott a beszéd előtt, sőt, a demonstrációkról, tüntetésekről ismerős Táblás Jóska csókot lehelt az ex HírTv-s homlokára:

A DK ikonja puszit ad a célpontos Losonczi Kata homlokára! Kikáltási ár: 1 millió $!

A photo posted by Dániel (@flamingswans) on

Rovatok