Index Vakbarát Hírportál

Vonaton, autópályán és gyalog is menekülteket fogtak

2015. május 1., péntek 10:42

A police.hu reggeli jelentése szerint  rendőrök az elmúlt 24 órában 18 határsértőt fogtak el Győr-Moson-Sopron megyében.

A Soproni Rendőrkapitányság határrendészei 2015. április 30-án 5 óra 30 perckor a helyi vasútállomáson igazoltattak két afgán állampolgárt, akik befogadó állomásról jöttek el és érvényes úti okmány és vízum nélkül akartak Ausztriába utazni. Előállították őket, további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Soproni járőrök igazoltattak 2015. április 30-án 14 óra 10 perckor Sopron belterületén három afgán férfit, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni és gyalog szerettek volna eljutni Ausztriába. Őket a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

Az autópályás járőrök 2015. április 30-án 22 óra 10 perckor az M1-es autópálya 108-as kilométernél ellenőriztek egy szerb férfi által vezetett szerb hatósági jelzésű autót. A kocsiban két palesztin állampolgár is, akik okmányok nélkül akartak külföldre utazni. Előállították őket. A nyomozók megállapították azt is, hogy a szerb férfi pénzért vállalta, hogy utasait illegálisan Magyarországról Németországba juttatja. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 63 éves szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. április 30-án 22 óra 55 perckor hat afgán állampolgárt igazoltattak egy Németországba tartó nemzetközi gyorsvonaton. A külföldi férfiak Münchenig váltott jeggyel, de úti okmányok és vízum nélkül akartak külföldre utazni. A határsértőket Győrben a szerelvényről leszállították és átadták a helyi rendőröknek. Hegyeshalom vasútállomáson 23 óra 10 perckor szintén a készenléti rendőrök igazoltattak öt szír férfit. A járőrök megállapították, hogy a külföldiek a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeznek, ezért tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították őket.

Rovatok