Index Vakbarát Hírportál

Annyira szeretlek, hogy megdobom kővel a szomszédot, bébi

2015. május 4., hétfő 20:51

Nagyon szép kis hagyomány kezd kialakulni Pécsen: a szerelmesek felmennek egy dombra, keresnek egy követ, ráírják, hogy "Szeretlek Mari" vagy "Ica + Imi 4ever", aztán lehajítják a dombról. A szép szerelmi rituálénak csak egy bökkenője van: a domb alja tele van lakóházakkal.

A Tv2 elment a helyszínre forgatni, ahol állítólag a helyiek folyamatosan életveszélyben vannak, hiszen egy szép szerelmes üzenetnek kevés egy kavics, általában kifejezetten nagy kövek zuhannak lefelé a dombról. A babona szerint ez a szokás szerencsét hoz és a garantálja, hogy az ifjonti szerelem örökké tart (muhahaha), a domb alján lakók viszont egészen más gondolnak erről.

Az egyik megszólaló szerint kora tavasztól kezdődik a szerelmi kőhajítás sokszor annak ellenére is, hogy a fiatal pár látja a domb alján álldogáló embereket. Több ház kertje is a domb alatt található, így a lezúgó kődarabok nem csak a házban, de akár a kint játszó gyerekekben is kárt okozhatnak. A legrosszabb időszak a május, amikor sok osztálykirándulást szerveznek a környéken, ilyenkor szabályos kőzápor zúdul a helyiekre a dombról.

Nem lehet könnyű most Pécsen szerelmesnek lenni, hiszen közben valakik megpróbálták ellopni a híres pécsi lakatfal egy darabját. Az RTL Klub szerint körülbelül 300 darab lakatot (nagyjából 100 kiló) vágtak le a tolvajok, akik aztán nem tudtak meglépni a színesfémmel. A pécsi emlékhelyre évtizedek óta raknak lakatokat a szerelmesek a régi szokás szerint.

Rovatok