Index Vakbarát Hírportál

59 millióval lett olcsóbb a híres szegedi cukrászda

2015. május 8., péntek 14:33

Harmadszor ír ki pályázatot az önkormányzat a Virág cukrászda üzemeltetésére, írja a Szeged Ma. Két sikertelen kör után harmadszorra is megpályáztatja a város a Kis és Nagy Virág üzemeltetését, de most lényegesebb jobb felétételekkel: az 59 millió forintos bérleti jogot elengedték.

Az első pályázatban a 59 millió forintról indult a licit, ennyi volt a bérleti jog ára, a nyertesnek emellett havi 1,5 millió forint bérleti díjat kellett volna fizetnie. Feltétel volt továbbá, hogy a szerződéskötéstől számított 3 hónapon belül az egyik, illetve 6 hónapon belül a másik egységnek is meg kell nyitni a kapuit. Másodszorra ezt már 6 és 12 hónapra módosították azzal az engedménnyel, hogy a felújítás idejére a vállalkozó mentesül a bérleti díj alól, de a bérleti díj ára változatlan maradt.

Érvényes pályázat azonban egy esetben sem érkezett be, a lap értesülései szerint nem véletlenül, hiszen a felújítással együtt a két cukrászda beindítása több mint negyedmilliárd forintos ráfordítást jelentene. Harmadszorra már csak a bérleti díjra írják ki a pályázatot, tehát az nyithatja ki a két Virágot, aki többet kínál majd. A lap szerint a korábban megállapított 1,5 millió forint alatt indul a licit, a város pedig arra törekszik, hogy minél előbb megnyílhassanak az évek óta üresen álló nagy múltú cukrászdák.

Rovatok