Index Vakbarát Hírportál

Most a Spiegel cikkén akadt ki a kormány

2015. május 12., kedd 19:18

Legutóbb a Guardian Orbán Viktorról szóló cikkén háborodott fel Kovács Zoltán kormányszóvivő, ezúttal a német Der Spiegel oldalán talált helyreigazítani való tartalmat.

A kormányszóvivő szerint a német Der Spiegel hetilap portálján kedden megjelent, Vona Gábor Jobbik-elnökről szóló portréban "rosszindulatúan, tudatosan, ám egyúttal ellentmondásokkal teli formában próbálja összemosni" a magyar kormány, illetve a Fidesz és a Jobbik célkitűzéseit.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Kovács Zoltán azt írta:

az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás - mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban - állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta átveszi a Jobbik programját. 

A kormányszóvivő azt sérelmezi, hogy a cikk az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen "uszítják" az embereket, "úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi".

A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy "kormánya bezárathassa a menekülteket, kényszermunkára kötelezze őket, és hogy minden további nélkül kitoloncolhassa őket" - áll a közleményben.

A kormányszóvivő kijelentette: a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig "elmulasztotta megkérdezni". A Der Spiegelben megjelent "súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében" megteszik a szükséges lépéseket - tette hozzá.

Rovatok