Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor szerint rendben van, hogy a fejlesztési miniszterrel kettesben dönt a közbeszerzésekről

2015. május 17., vasárnap 22:47

A miniszterelnök először reagált a nagy nyilvánosság előtt Eleni Tsakopoulos Kounalakis, egykori amerikai nagykövet állításaira, miszerint Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen heti megbeszéléseken döntötték el, hogy a középítkezési projektek közül melyik pályázatok nyerjenek. A nagykövet asszony erről egyébként a Madam Ambassador című könyvében írt, amit az Index is elolvasott

A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg 

– jelentette ki Orbán Viktor a normafai népszavazáson. 

A folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott. A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé.

Ha már ilyen közlékeny hangulatában találták, az újságírók a Kőbányára tervezett megamecsetről is megkérdezték a véleményét, mire azt felelte, hogy foglalkozni kell a dologgal, hiszen rengeteg olyan, fizetős külföldi diák tanul Magyarországon, aki nem tudja hol gyakorolni vallását, és mivel meglehetősen sokat fizetnek be az államkasszába tandíj formájában, az ügyet napirenden kell tartani.

Rovatok