Index Vakbarát Hírportál

Tarlós legalább már azt tudja, hogy mi az a Pride

2015. június 8., hétfő 15:03

Szivárványszínű zászlóba tekerték az Andrássy út fáit a Budapest Pride szervezői egy performance-szal egybekötött sajtótájékoztatón. A Rippl-Rónai utca és a Hősök tere közti szakaszon körülbelül 30 fát dekoráltak ki, hogy így tiltakozzanak a kormányzat részéről mostanában elhangzott homofób megnyilvánulások ellen.

Ahogy beszámoltunk, Orbán Viktor a homofóbiaellenes világnapon kollégánknak félreérthetően nyilatkozott a melegekről az Indexnek. Ezután Ungár Klára egy Facebook-posztban azt mondta Kocsis Mátéra, hogy meleg, mire a fideszes politikus durva szavakkal reagált, azt mondta, hogy "Nem vagyok buzeráns", és közölte, bepereli ezért Ungárt.

Kérdésünkre a Pride szóvivője azt mondta, hogy egy politikus egy elfogadóbb társadalomban nem kezdene el pereskedni, azért mert egy politikustársa azt mondja rá, hogy meleg.

Tarlós István múlt héten egyenesen a budapesti melegfelvonulást vette célba, azt nyilatkozta, hogy ez egy undorító dolog.

A melegfelvonulás szervezői a hétfői, rövid sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy Tarlós 2003-ban még nem tudta, mi az a Pride, ma pedig már tudja, de nem érti.

A szervezők egyelőre nem kívánták elárulni, hogy hol lesz idén a budapesti melegfelvonulás, csak azt, hogy július 11-én tartják 15:30-kor.

Kocsis a Napi Gazdaságnak egy hete azt nyilatkozta, hogy többször felmerült már a fővárosi közgyűlésen, hogy ne tarthassák meg világörökségi területen a melegfelvonulást, akkor azt mondta, legszívesebben a Nagybani piacon látná ezt a rendezvényt. Ezen a kijelentésen is élcelődtek a szervezők, mondván:

Egy biztos, nem a Nagybanin tartjuk a felvonulást.

Rovatok