Index Vakbarát Hírportál

Húsz éve gyilkolt a középiskolás, most fogták csak el

2015. június 18., csütörtök 17:25

Egy csaknem húsz évvel ezelőtt a Zala megyei Csapiban történt gyilkosság gyanúsítottját fogták el a rendőrök, de a férfi az ügyészség indítványa ellenére nem került előzetes letartóztatásba, csupán házi őrizetbe – erősítette meg a Zalai Hírlap online kiadásának csütörtöki információját a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek.

A rendőrök kedden vették őrizetbe a most 37 éves férfit, aki a gyanú szerint egy társával még 1996-ban fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősét Csapiban. A megyei főügyészség előzetes letartóztatásba akarta helyeztetni a férfit, de végül csupán házi őrizetbe került.

A gyanúsított még középiskolásként barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy egy még ma is ismeretlen társa segítségével kirabolja a férfit, és ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

Az áldozat, ahogy korábban többször, úgy 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte társát a házba. Amikor egyebek közt a fegyvereket, műszaki cikkeket pakolni kezdték, a férfi felébredt a zajra, a fiú pedig fejbe lőtte. Az elrabolt holmit a tettesek eladták, a gyilkos fegyvert elrejtették, a tettestárs pedig azóta sem került elő.

A megyei főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondta: a fiú a gyilkosság időpontjában már nem volt fiatalkorú, nem sokkal a gyilkosság előtt töltötte be a 18. életévét. A nyomozás érdekeire való tekintettel az elfogás körülményeiről nem árult el részleteket.

Rovatok