Index Vakbarát Hírportál

10 és 12 évet kaptak az erdélyi férfit agyonverő izsáki rendőrök

2015. június 19., péntek 10:49 | aznap frissítve

A Délmagyar úgy tudja, hogy a bíróság jogerős ítéletében megfelezte annak a két izsáki rendőrnek a büntetését, akik halálra verték a helyi rendőrörsön Bara Józsefet.

B. Viktor és B. Csongor első fokon életfogytiglant és 20 év fegyházat kapott, jogerősen azonban 12 és 10 évet. A Szegedi Ítélőtábla a két rendőrt végül minősített emberölés helyett halált okozó testi sértés miatt marasztalták el.

A két rendőr 2013 áprilisában verte agyon a lopás gyanúja miatt bevitt erdélyi magyar férfit. Bara Józsefet egy ismerőse gyanúsította meg lopással Orgoványon. A rendőrök megbilincselve bevitték az őrsre, ahol bezárt ajtó mögött két órán át vallatták.

A vádirat szerint a férfinak több ütés érte a mellkasát. A székkel is felborult, de ezután is ütötték és gumibotozták. Később rosszul lett, majd elvesztette eszméletét. Megpróbálták újraéleszteni, és mentőt is hívtak hozzá, de ez már nem járt sikerrel. A férfi többek között tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatöréseket szenvedett, halálát zsírembólia okozta.

A két másik rendőr vádlott esetében a táblabíróság helyben hagyta a felfüggesztett börtönbüntetést. A per harmadrendű vádlottját, az eset óta leszerelt rendőrt társtettesként elkövetett jogellenes fogva tartás bűntette és egyéb bűncselekmények miatt a törvényszék 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

  A negyedrendű vádlottat, egy izsáki rendőrnőt bűnsegédként elkövetett kényszervallatás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Rovatok