Index Vakbarát Hírportál

Robbanóanyagot, lőszert és fegyvereket találtak az autókban

2015. június 22., hétfő 11:58

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást három férfival szemben, írta a Police.huT. Tamás , M. István és G. Balázs autóiból egy közúti ellenőrzés során kerültek elő a haditechnikai eszközök.

A rendőrök június 20-án a 8101-es számú úton Óbarok és Szárliget között ellenőriztek két gépkocsit és az azokkal közlekedő három férfit. Az intézkedés során a rendőrök az autókban robbanóanyag-gyanús tárgyakat találtak, ezért a férfiakat elfogták és a rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók az eljárás során fémkereső eszközt, repeszgránátot, páncéltörő gránátot, kézigránátokat, aknákat, lőport, engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert foglaltak le.

A tiltott haditechnikai eszközöket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának átadták. A gyanúsítottak kihallgatásuk során arra hivatkoztak, hogy hobbiból gyűjtötték a robbanóanyagot. T. Tamást és társait a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok