Index Vakbarát Hírportál

Az Együtt trollkodik: téli olimpiára pályázna

2015. július 5., vasárnap 10:11

Az Együtt azon kevés ellenzéki pártok egyike, amelyik egyértelműen és egységesen elutasítja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es olimpiára. Ehhez képest a párt most arra készül, hogy a téli olimpiai pályázatot is napirendre tűzze.

Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője hétfőn benyújt egy határozati javaslatot a 2026-as téli olimpia megrendezéséről - értesült az Index. Az iromány szinte teljesen megegyezik Rogán Antal és Harrach Péter olimpiás parlamenti javaslatával,csak a nyári olimpia helyett a téli olimpia szerepel benne.

A nyári olimpiai pályázatról hétfőn szavaz a parlament. A fővárosi közgyűlésben a fideszesek mellett az MSZP-sek és a jobbikosok, illetve a PM-es Karácsony Gergely támogatta, az LMP nem, a DK tartózkodott. A parlamentben annyiban más a helyzet, hogy az MSZP-frakció itt elutasítja (ennek hátteréről már egy hosszabb cikkben megemlékeztünk), és a PM, illetve a DK is nemmel fog szavazni várhatóan.

A téli olimpia megrendezése egyértelmű trollkodás lesz az Együtt részéről. A párt közölte az Indexszel, hogy "ha Magyarország nagy nyereséggel tud olimpiát rendezni, akkor nem számít, hogy az nyári vagy téli. Két olimpia viszont ezen logika szerint dupla haszon lenne". Az Együtt szerint a nyári olimpiából rendbe hozhatnánk a magyar egészségügyet, a téli olimpiából pedig az oktatási rendszert.

Az olimpiarendezési ötlet abszurd,

a részletes tanulmányt, a számokat titkolják a közvélemény, de még a parlamenti képviselők elöl is. Az érvek pedig annyira közhelyesek, hogy akár egy téli olimpiához is megfelelőek lennének." - írta a párt. Az Együtt tehát a javaslatot tréfának szánja, aligha veszi napirendre a képviselők többsége, maximum pár rosszalló megjegyzésre számíthat majd Kövér László házelnöktől.

Rovatok